Sunday, November 29, 2015

Amps immuunsust ja kingiidee!

Haiguste- ja külmaperioodil on popp kaup ingver, sidrun, mesi, küüslauk, erinevad "supertoidud", tsitruselised, glögi, vürtsid jne.

Juba eelmine aasta mõtlesin, et kõiki neid supertoite oleks hea regulaarselt ning parajas annuses tarbida, kuid alati on ju kiire, et hakkida ja kokata! Siis hakkisin oma lemmikud pühapäeva õhtul klaaspurki ning tarbisin iga päev väikese lusika immuunsust. Kas tee sees, saia peal või lihtsalt lusikaga paljalt.

Tänavu täiendasin oma retsepti ning lisasin Goji marju. Ise poleks ma neid vist kunagi poest ostnud, aga armsad Kertu & Marju kinkisid need mulle. Segus muutuvad muidu nätsked marjad pehmeks ja pontsakaks :)

Minu purki sai tükeldatud ingver, küüslauk (tükeldatud või läbi pressi), sidrunimahl, mesi, goji marjad ja saladuskatte all ka väike törts Limoncellot.
Minu poolest võib kõik meelepärased asjad (koos nt sidrunikoorega) pista blenderisse, saab pehmema tulemuse. Kes ei armasta intensiivseid maitseid, peaks kindlasti mett rohkem panema! Täiskasvanutele sobib ka törts kanget alkoholi. 


Teravat ja tervet detsembrit! 

No comments: